Av Rolv med hjelp fra Gunvor og Jenny
I et hus med mye folk, var det mange hensyn som måtte kombineres, også når det gjaldt det daglige behovet for kaker til formiddags- eller ettermiddagskaffen.
Amanda’s svar på denne utfordringa var «skuffekake». Ei kake som kunne stekes i storform i stekeovnen, som kunne kombineres i smaken, og som sist men ikke minst, var ei kake med «mye mat» i.
Oppskrifta var slik:
4 egg
3 kopper sukker
1 kopp smeltet smør
3 kopper melk
4-5 kopper hvete (ca 8dl)
3-4 teskjeer bakepulver
2 teskjeer vaniljesukker
Egg og sukker vispes godt. Tilsett smør og alt det øvrige. Legg røra i storform, og strø med sukker og kanel.
Det var ikke vanlig å bruke så mye som 4 egg til ei hverdagskake. Selv om det var egne høner på gården, måtte det som med alt anna også spares på eggene. Det vanlige var at det ble brukt 1 egg i ei hverdagskake. Kaka blir like god den, bare man passer på å ha mer veske i røra.